Gazon onderhoud: onze diensten

U kunt bij ons terecht voor ieder type gazononderhoud. Hieronder sommen we op welk gazononderhoud we het vaakst uitvoeren.

Grasmaaien

Gras kan ontzettend hard groeien, vooral in het voorjaar en in de zomer. Een regenbuitje en daarna een zonnetje kan ervoor zorgen dat het gras zó hard groeit dat het nauwelijks bij te houden is. Vooral bij een groot gazon kan grasmaaien al snel een tijdrovende klus zijn. Heeft u geen tijd om uw gazon goed bij te houden, of bent u slecht ter been? Wij maaien uw gazon zodat het er altijd strak bijligt!

We maaien uw gazon met kwalitatieve grasmaaiers. Deze maaiers zijn voorzien van scherpe messen en een opvangzak waardoor het losse gras niet achterblijft. We houden bij het maaien van gras bovendien rekening met het seizoen, de temperatuur en eventuele droogte om de kwaliteit van uw gazon te kunnen blijven garanderen.

Gazon verticuteren

Voor een optimaal gezond gazon is periodiek verticuteren erg belangrijk. Verticuteren kunt u vergelijken met verticaal grasmaaien. Deze techniek verwijdert namelijk dood of overbodig organisch materiaal zoals dood gras en mos uit uw gazon. Hierdoor krijgt het gras meer ademruimte, ruimte om te groeien en kan het voedingsstoffen beter opnemen uit de bodem. Gemiddeld verticuteren we eens in het jaar. Bij sommige gazons kan het ook nodig zijn om tweemaal per jaar te verticuteren.

Het fijne aan gras verticuteren is dat het vrijwel direct resultaat laat zien. Het nadeel van verticuteren is dat het een zware en arbeidsintensieve klus is. Verticuteren moet namelijk gebeuren met een hark of verticuteermachine. Wilt u verzekerd zijn van een optimaal gezond gazon? Wij nemen het verticuteren graag voor u uit handen!

Gazonranden afsteken

Wilt u een mooi recht gazon? Dan is het slim om het gazon te begrenzen en de randen af te steken. Dit zorgt voor mooie rechte lijnen en de borders komen beter tot hun recht!

Gazon zaaien

Vertoont uw gazon kale plekken? Dat is een teken dat het gras op die plekken niet voldoende mogelijkheden had om te groeien. Oorzaken van kale plekken zijn bijvoorbeeld mos, onkruid of een tekort aan voedingsstoffen of bemesting. Wij kunnen de kale plekken in uw gazon herstellen door gras bij te zaaien.

Gazon bemesten

Mest bevat belangrijke voedingsstoffen voor uw gazon. Op tijd bemesten zorgt ervoor dat uw gazon het hele jaar door mooi groen blijft. Om geen kwaliteitsverschil te zien, zorgen we ervoor dat het bemesten gestructureerd gebeurt en dat er geen plekken worden overgeslagen.

Kalk strooien gazon

Kalk zorgt ervoor dat uw gazon voedingsstoffen goed kan opnemen uit de bodem. Hierdoor wordt het gras sterker en het gaat mos en onkruid tegen! Heeft uw gazon last van een lage weerstand door een te lage pH-waarde? Dan is kalk strooien dé oplossing! Voordat we starten met kalk strooien, nemen we eerst een monster uit de bodem om de zuurtegraad van de bodem te meten. Als deze tussen de 5.5 en 6 ligt, starten we met kalk strooien. Kalk strooien doen we bij voorkeur in het vroege voorjaar omdat dat het beste resultaat geeft.

Mos bestrijden

Mos ontsiert uw gazon. Bovendien zorgt het ervoor dat gras minder makkelijk kan groeien. Voor een gezond gazon is het dus essentieel om mos tijdig te bestrijden. We bestrijden mos enerzijds door te verticuteren, maar ook door het strooien van kalk in het voorjaar.

Onkruid verwijderen uit gazon

Onkruid zoals klaver, paardenbloemen of weegbree kunnen uw gazon lelijk ontsieren. Onkruid heeft bovendien de vervelende eigenschap dat het zich razendsnel verspreid. Ook in het geval van onkruid geldt: als het eenmaal woekert, is het vrijwel niet meer bij te houden. Om dat te voorkomen kunt u onkruid het best in een zo vroeg mogelijk stadium verwijderen en het gazon goed (laten) bijhouden.

Wij beschiken over een fytolicentie attest dit wilt zeggen dat wij professionele gebruikers zijn van gewasbeschermingsmiddelen.

Wil u onkruid weg hebben uit u gazon..?

Vraag hier u offerte aan.