Waarom moet je bomen knotten?

 

Het knotten van bomen is een snoeiwijze die alleen bij speciale knotbomen gehanteerd wordt. Bomen knotten houdt in dat de takken van de boom worden teruggesnoeid naar de oorsprong. Omdat knotbomen elke 1 tot 3 jaar gesnoeid worden stapelen de snoeiwonden zich snel op, waardoor er een typerende knot ontstaat. Het knotten van bomen werd vroeger uitgevoerd om gebruikshout te verwerven, maar deze vorm van houtproductie is niet langer rendabel. Dat betekent echter niet dat het knotten van bomen overbodig is geworden. Het knotten van bomen wordt vandaag de dag uitgevoerd om de esthetiek en veiligheid van de omgeving te behouden en om de gezondheid van de boom te kunnen blijven waarborgen. Wij vertellen je alles over het belang van het knotten van bomen.

Het belang van regelmatig knotten

Het is belangrijk dat knotbomen goed onderhouden worden en dus regelmatig geknot worden. Door knotbomen regelmatig te knotten:

Blijft de boom gezond

Blijft de uitstraling van het landschap in de omgeving bewaard

Blijven de natuur en de bestaande ecosystemen in de omgeving van de boom in balans

Blijft de boom veilig en levert hij geen gevaar op voor zijn omgeving

Blijft de productie van gebruikshout op peil

Bomen laten knotten door een ervaren boomverzorgingsbedrijf

Heb jij een aantal bomen op jouw perceel staan en wil je zeker weten dat deze bomen op het juiste moment en op de juiste wijze geknot worden? Dan is het aan te raden om het knotten van bomen over te laten aan een ervaren boomspecialist. Sepe heeft jarenlange ervaring op het gebied van boomverzorging en kan ook het knotten van bomen voor je uitvoeren. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of vraag vrijblijvend een offerte aan.