Bestrijden van Hardnekkige onkruiden.

Duurzame Onkruidbestrijding

Professionele Duurzame Onkruidbestrijding is onmisbaar bij het creëren van goed begaanbare en veilige trottoirs, wegen, terreinen en pleinen. Onze specialisten zorgen ervoor - met uitsluitend milieuvriendelijke methodes - dat de bestrating toegankelijk, netjes en veilig is. Wij staan voor duurzame, effectieve en efficiënte onkruidbestrijding!

Hulp nodig bij Duurzame Onkruidbestrijding?

Duurzame bestrijdingsmethodes

Voor de onkruidbestrijding op verharding gebruiken we verschillende methoden: branden, borstelen, vegen, spuiten en stomen. Onze veeg- en spuitmachines zijn vanwege de veiligheid voorzien van sensoren voor groenherkenning.
Daarnaast zijn we continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe, duurzame technieken en niet-chemische alternatieven voor onkruid beheersen. Hierdoor weten we dat bepaalde combinaties van milieuvriendelijke methodes meerwaarde opleveren. Zeer effectief is bijvoorbeeld het bestrijden van onkruid in combinatie met het wegvegen van de voedingsbodem van kiemende onkruidzaden.

Onkruid verwijderen met hetelucht

Bij Hetelucht Onkruidbestrijding (HOB) wordt onkruid plaatselijk en gericht bestookt met hete lucht, zonder het naastliggend groen aan te tasten. De cellen van het onkruid beschadigen, de plant raakt gestrest en spreekt z’n reserves aan. Gevolg: het onkruid sterft met wortel en al af door uitputting. De thermische onkruidbestrijding is een niet-chemische, duurzame methode; niet schadelijk voor de drinkwaterkwaliteit, onze gezondheid en het milieu. Een ander pluspunt: lagere kosten voor jou! 

5 redenen om definitief te stoppen met chemische onkruidbestrijding

Eind vorig jaar zette het gerechtshof Den Haag een streep door het wettelijke verbod op chemische onkruidbestrijding buiten de landbouw. Toch kiezen wij nog steeds heel bewust voor duurzaam onkruidbeheer en niet-milieubelastende middelen. Waarom jij dat ook zou moeten doen? We geven je 5 redenen.

Veegwerkzaamheden

In ons op maat gemaakte veegplan formuleren wij de frequentie van onze veegwerkzaamheden. Het doel van regelmatig vegen is om bestaande onkruidvegetatie te verwijderen en onkruidvrij te houden. Ook wordt de voedingsbodem voor kiemkrachtig onkruidzaad verwijderd waardoor het onkruidzaad minder kans heeft te ontkiemen. Bijkomend voordeel is dat we ook zwerfvuil, grond, onkruidzaad en bladresten meenemen. 

Handwerkzaamheden

Naast onze meer-technologische bestrijdingsmethoden, komt het weleens voor dat we terug moeten naar de basis! Onze betrouwbare bosmaaier wordt vooral gebruikt om te maaien op plaatsen die voor grote machines niet of moeilijk bereikbaar zijn. De maaier kan worden voorzien van diverse uitrustingsstukken.

Toekomstgericht en praktisch advies

Al in de ontwerpfase van bijvoorbeeld woonwijken, bedrijventerreinen of parken kunnen we jou adviseren over het minimaliseren van het toekomstig onkruidbeheer van verhardingen. Ook denken we graag mee over een efficiënt veegplan om met minder manuren uw straten, paden, pleinen en terreinen schoon en netjes te houden. 

Wij beschikken over fytolicentie is een verplicht certificaat voor professionele gebruikers.

vraag vrijblijvend offerte aan

info@sepe-tuinonderhoud.be

Tel: 0489 65 20 42